Voor scholen

CitoMateriaal

Sinds 2014 heeft CitoMateriaal al duizenden leerlingen geholpen met het leren omgaan met de vraagstellingen van de Cito. Murat Yildirim (oprichter), merkte al snel dat er veel verschillende lesmethodes zijn, die niet aansluiten op de vraagstellingen van Cito. Dit benadeelt de leerlingen soms bij het maken van de toetsen.

Boekjes voor alle kernvakken

Voor rekenen, taal en begrijpend lezen hebben we daarom extra oefenmateriaal gemaakt in de vorm van onze oefenboekjes, en sinds dit jaar ook onze pdf- versies voor scholen. We hebben dit destijds gemaakt met een panel van 6 ervaren leraren. Inmiddels zijn er 38 boekjes voor de groepen 3 t/m 8.

Gepast materiaal op maat

Met onze jarenlange ervaring in het onderwijs, hebben we gemerkt dat niet elk kind hetzelfde is. De een heeft meer moeite met lange stukken tekst lezen dan de ander. Daarom hebben wij onderscheid gemaakt in de moeilijkheidsgraad van onze boekjes. Voor veel titels hebben we dan ook een basis-en gevorderde versie.

Brug van lesmethodes naar de Cito vraagstelling

Na jarenlang lesgeven aan een diverse groep kinderen konden we een conclusie trekken; veel lesmethodes sluiten niet aan op de vraagstelling van Cito. Dit benadeelt de leerling en kan leiden tot een lagere score op de toets.  Wij staan niet achter de ‘teaching to the test’ cultuur, maar zijn er echt voor de gewenning met bepaalde opdrachten en teksten zoals Cito die presenteert. In het voortgezet onderwijs kan namelijk ook elk type tekst of vraagstelling voorbij komen.

Online oefenmodule (december 2021)

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw online oefenportal, waarbij leerlingen zowel op school als thuis nog meer oefeningen kunnen maken. Deze zal zowel geschikt zijn voor de IEP LVS als de CITO LVS. Scholen zullen ook inzicht krijgen in de voortgang van de leerlingen en kijken waar eventueel nog aandachtspunten liggen. Zo kan de leraar efficiënt haar tijd inplannen met de leerlingen die het nodig hebben.

Proefpakket voor scholen

Voordat je aan de slag gaat met onze boekjes, is het wel zo fijn om even het materiaal met de collega’s te hebben bekeken. Zo weet u precies wat u in huis haalt en of uw collega’s het ook fijn vinden om met de boekjes aan de slag te gaan. Vul hieronder uw gegevens in, dan zal Max Kremer kort contact opnemen om te kijken waar de behoeftes liggen en u te voorzien in een proefpakket.

 

Proefpakket aanvragen:

  Neem contact op.

  Max Kremer 
  Accountmanager scholen

  m.kremer@citomateriaal.nl 
  (070) 204 2099

  Klantenservice

  Heeft u vragen of wilt u advies?
  Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier toesturen.

  E-mail

  contact@citomateriaal.nl

  Adres

  Siriusdreef 17 2132WT Hoofddorp

  KVK

  68480083

  Selecteer je groep en bekijk ons aanbod!